De FORNO barbecue is hét product om buiten eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden.
Design: De FORNO cooking is prachtig vormgegeven en is een bijzondere beleving om samen met u gasten een sfeervolle manier van koken te beleven. Of u nu eieren bakt, groenten langzaam kookt, een malse biefstuk grilt of een visgerecht gaat bereiden, met de FORNO ontdekt u een compleet nieuwe wereld vol mogelijkheden voor buiten koken.
Eenvoudig in gebruik: De bolvormige vuurschaal heeft een ronde brede, dikke platte braadplaat die u gebruikt als een teppanyaki of plancha. De braadplaat heeft verschillende kooktemperaturen. Het midden van de braadplaat is warmer dan de buitenkanten zodat koken nog eenvoudiger is en u alle ingrediënten samen kunt serveren.
Vervaardigd uit duurzaam cortenstaal! De FORNO dankt zijn kenmerkende karakter aan de beschermende roestlaag. Deze varieert van warm oranje tot roodbruin. Tegelijk geeft de kleur uw Forno ook een eigenzinnig karakter.
Eenvoudig schoon te maken. In tegenstelling tot andere buitenkooktoestellen is de FORNO zeer gemakkelijk schoon te maken en vrijwel onderhoudsvrij. Met een spatel kunt u de bakplaat eenvoudig reinigen. Overtollige etensresten schuift u zo in het vuur. Daarna is het even afnemen met een vochtige doek en de FORNO is weer klaar voor gebruik.
Gebruiksaanwijzing FORNO barbecue
In gebruik name van de bakplaat
De bakplaat zal het beste functioneren als deze één of twee keer gebruikt is en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat zal na dit ‘inbranden’ makkelijker gaan en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is. Het beste kunt u bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld zonnebloemolie.
Onderhoud, schoonmaken en plaatsen
Het schoonmaken van de bakplaat is eigenlijk niet nodig. De bakolie en etensresten kunnen na gebruik met een spatel in het vuur geschoven worden. Door nog een laagje olie op de bakplaat te smeren voordat u deze opbrengt, voorkomt roest op de bakplaat.
Temperatuur
Na ongeveer 25-30 minuten stoken zal de bakplaat aan de binnenrand een kooktemperatuur van 275 - 300°C hebben bereikt. Als het vuur is aangemaakt kunt beginnen met de bakplaat in te oliën en doseer wat meer olie waar je gaat bakken.
Bamboe zal zonder onderhoud natuurlijke vergrijzing als gevolg van UV-straling wilt u de donkere kleur van het bamboe behouden? Voer het eerste onderhoud uit direct nadat de buitenkeuken geplaatst is.
vanaf 75,- euro *
en eenvoudig retourneren.
op al onze producten!